Zo'n dag

Het was vandaag zo'n dag.

Als de NS app roodgloeiend staat
Trending op Twitter #UtrechtCentraal
Dan weet ik 's ochtends vroeg alreeds
Vandaag wordt mij fataal

Als na de koude douche
De koffie op blijkt te zijn
Weet ik eigenlijk al zeker
Ik kom te laat voor mijn trein

Buiten stormt het als een malle
Dus mijn ketting ligt er af
Mijn hoed ben ik vergeten
En mijn haar zit vreselijk maf

Ik stoot mijn hoofd tegen het keukenkastje
Stap met mijn sokken in een plas
Het liefst zou ik thuis mijn bed in duiken
Als ik mijn sleutels niet vergeten was

Vandaag is het brood beschimmeld
Er is ook geen wifi in de bus
Zo'n dag als vandaag
Zo'n dag was het dus.

~ Dinand Mentink


Terug naar Grafisch Gepauper

Plaats een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje elke keer als er iets nieuws op dinandmentink.com staat.

Volgend artikel

Over Rente

Een gedachtenexperiment. Over Rente. Het is niet zo dat ik tegen rente ben. Maar toch. Door de eeuwen heen zijn velen dat wel geweest. Vaak uit aversie tegen woekerrentes en sociale ongelijkheid. Goed. Ikzelf werk nu ook in een sector die bestaat bij de gratie van rente. De complete financiƫle sector. Dus ik ben bevooroordeeld. Wat is rente? Een stimulans tot grotere productiviteit? Een ongezonde prikkel om te veel te vragen van mens en natuur? Een eerlijke beloning voor het gebruik van andermans geld? Of een intrinsiek slechte beloningen voor het hebben van geld, an sich?