Doe eens gek: bezoek een burger

Bij burgers op bezoek gaan is een dingetje. Waar studenten normaliter gewend zijn om benen op tafels te leggen, afwas te laten staan, openbaar te boeren, slapen waar het uitkomt, muziek te luisteren op hoorbaar volume, eten wanneer er trek is en consequent vergeten hun handen te wassen na het toiletbezoek zijn dit blijkbaar dingen waar burgers zich aan storen. Huilebalken. En blijkbaar waarderen ze het ook niet als je met whiteboard-marker de voordeur bewerkt.

Afgelopen weekend waren we met onze bazenkring bij Wubs, een ex-kringlid. Wubs is niet langer "onder ons". Dat wil zeggen, ze is afgestudeerd en heeft een baan gevonden. *een minuut eerbiedige stilte alstublieft*. Maar goed, we hadden een locatie nodig om te crashen tijdens ons kringweeken en confiskeerden daarvoor haar woonkamer.

Voor de doorgewinterde student wil ik graag een paar observaties van burgerhuizen op een rij zetten

 • Burgers hebben eten in huis:
  holy druiventrossen en niet een beetje ook. Ik heb regelmatig zin in een midnightsnack. En als ik eten in huis zou hebben zou ik moddervet zijn. Afgelopen weekend ben ik enkele kilo's aangekomen
 • Burgers hebben grote banken:
  oké, je moet rechtop zitten met je benen op de vloer, maar als ze niet kijken kun je heerlijk hangen.
 • Burgers hebben veel films in huis:
  maar ze zijn geen van allen waard om te kijken, neem dus zelf iets mee.
 • Burgerhuizen zijn uitermate geschikt voor slaapzak races:
  Schone laminaat vloeren, lekker opgeruimd en groot.

Wubs, dank je dat we mochten crashen en uitrusten in jou om-te-kotsen-met-bloemen-ingerichte, veel-te-netjes-opgeruimde maar ook voorzien-van-voldoende-voedsel met een grote-bank huisje.

Verdere tip. Nodig eens een keer 20 mensen in dezelfde outfit uit in een kerk. Maakt niet uit welke kerk, of welke outfit, dominees raken helemaal van hun abricoos. Afgelopen zondag waren we met 4 Athletes in Action teams langsgekomen bij kerk waar ik regelmatig zit. Groot vak blauwe shirtjes vooraan. Ter promotie van sportevent in de zomer. Gaaf. Afgevinkt op ToDo lijst des levensch.

Onverwacht 20 sporters in blauwe shirtjes uitnodigen in Trefpunt en daar na avondmaal een foto van maken. V

Oh, en bijna vergeten

Als echte student met Euving samen op hoekbank geslapen. Om praktische overwegingen het kussen delend. V


Terug naar Dagboek van een Nar