Welk karakter heeft jou persoonlijkheidstest?

Persoonlijkheidstestjes zijn een dingetje. Eindeloos populair. Niet alleen zie je op facebook een constante stroom aan bedroevende "op welk starwars karakter lijk jij", "op welke pokemon lijk jij", "op welke profvoetballer lijk jij" en "op welke desperate housewife lijk jij" testjes voorbijkomen maar ook de meer serieuze varianten genieten aan bekendheid. Enige jaren terug was bij Navigators, mijn studentenvereniging, spreken over MBTI nog voorbehouden aan de bestuurlijke elite die moest leren samenwerken.

Maar tegenwoordig weet iedere paupersjaars dat ENTP niet een enge ziekte is, maar een karaktertype dat omschreven word als

Hoogst intelligente, outgoing mensen die graag naar het grotere geheel en de lange termijn kijken, flexibel zijn en hun verstand laten spreken. Visie, daadkracht, sociaal capabel en hebben aanpassingsvermogen. Leuk om bij in de buurt te zijn, goed schoonkind materiaal.

Oké, toegegeven, ENTP word vooral door mijzelf zo omschreven. Nou en?

Hoe dan ook. Het aantal quasi-wetenschappenlijke testjes begint de spuigaten uit te lopen. Zo demonstreerde de spreker van afgelopen dinsdagavond, zelfbenoemd amateur-psycholoog "Delhaas" (voeg hier een grap met die naam in: "Mijn naam is Haas, Del Haas"). Maar jemig, al die testjes zeggen iets anders, hoe moet ik nu weten wat voor persoon ik ben als alle modellen elkaar tegenspreken? Geen probleem, Dinand to the rescue met de "Welk karakter heeft jou persoonlijkheid-test?"

Welk karakter heeft jou persoonlijkheidtest?

  • Je bent competatief en wilt jezelf vooral vergelijken met anderen: Big Five geeft vergelijkbare scores.
  • Je bent onzeker en wilt graag horen dat je niet saai, zweverig, huilerig en een draaikont bent: Myers Briggs Type Indicators zegt dat je een "voorkeur" hebt voor INFP.
  • Je wilt vooral vaak kunnen zeggen dat je in verschillende situaties anders handeld en een beetje wauwelend herkauwen op je gedrag zonder al te veel na te denken: "De Petten" van Bono.
  • Je wilt een smoes hebben waarom je zo'n ontzettend naar dominant persoon bent: Kernkwadranten; het is niet een slechte eigenschap, het is een valkuil die hoort bij mijn kwaliteit

Goed, andere dingen die ik niet snap, voetbal. Was uitgenodigd in de skybox bij klant waar ik site voor had gebouwd. Dit kleine uitje naar de Grolsch Veste was mooi. Totdat de wedstrijd begon dan, voor iedereen die niets met voetbal heeft, was een kak wedstrijd. Binnenkomen via de hoofdingang. Miepje dat vroeg of we kaartjes hadden

Nee, die liggen bij het VIP meetingpoint.

Oké, prettige wedstrijd meneer.

Nice. Vervolgens; kaartjes, weggebracht door ander miepje naar skybox. Hapje, drankje, pauperen. Bonuspunten, staat op ToDo des Levensch. Was mooi een keer zo in een stadion te zitten, tussen het gewone volk zeg maar. Oké, de wedstrijd was niet om over te schrijven. Had er oprecht verdrietig om kunnen zijn. Als ik iets gaf om voetbal.


Terug naar Dagboek van een Nar