Onderzoek bevestigd, kleine kinderen worden groot

In de categorie: "joh, je meent het". Kleine kinderen worden groot. Met enige voorsprong de meestvoorkomende clichématige uitspraak. Rondom dit principe, dat kinderen groot worden, zijn overigens flink wat andere genânte uitspraken. Wie kent de volgende? Hee <naam>. Wat leuk dat ik jou hier zie. Laatste keer dat ik je zag was je nog een klein hummeltje. Of erger Ik heb jou luier ooit nog verschoond.

In de categorie: "joh, je meent het". Kleine kinderen worden groot. Met enige voorsprong de meestvoorkomende clichématige uitspraak. Rondom dit principe, dat kinderen groot worden, zijn overigens flink wat andere genânte uitspraken. Wie kent de volgende?

Hee <naam>. Wat leuk dat ik jou hier zie. Laatste keer dat ik je zag was je nog een klein hummeltje.

Of erger

Ik heb jou luier ooit nog verschoond.

Maar helaas, ik moest zondag tot mijn schrik ontdekken dat ik zelf ook zo'n naar persoon ga worden. Dat zit zo. Sebastiaan, druif, is vader geworden. De pannekoek. Gister, na afloop van de kerkdienst stond hij met het mormel op z'n arm koffie te drinken. Serieus, koffie drinken uit van die klote plastic bekertjes is al moeilijk genoeg zonder dat er zo'n spartelaar op je arm hangt. Zouden er ooit olympisch kampioenschappen verspartelen voor dreumessen komen? Sorry, even afgeleid.

Al vrij snel bedacht ik me dat dat kleine mormel ook ooit groot gaat zijn. En dat ik dan degene ben die zegt

Ik heb jou nog bij je vader op de arm gezien

Uiteraard direct gevolgd door

Toen vonden we je ook al lelijk


Terug naar Dagboek van een Nar

Plaats een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje elke keer als er iets nieuws op dinandmentink.com staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

Preek voorbereiding onder invloed blijkt goed mogelijk

Het blijkt goed mogelijk te zijn een preek voor te bereiden onder invloed van alcohol. Alcohol zorgt blijkbaar voor de creatieve vaardigheden die nodig zijn om niet kloppende eindjes uit de Bijbel aan elkaar te knopen, je om tegenstrijdigheden heen te kletsen en om de moed te vinden om uberhaubt door te gaan. Of, zoals één van de jeugdleden het gister verwoorde Met iedere fles die ik drink word openbaringen duidelijker