Langeafstandsrelaties, papers en drama met Jedi's

Wie een langeafstandsrelatie heeft zal dit herkennen. 's Avonds voor het slapen gaan nog even bellen met je vriend/vriendin. Daphne belt mij, sta net mijn tanden te poetsen. Ik zie dat Daphne gebeld heeft en bel terug, Daphne is net bezig met opruimen in andere kamer. Daphne ziet dat ik gebeld heb en belt terug, ik zit net meditatief naar heavy metal te luisteren. Ik bel Daphne terug, maar die is net begonnen nog wat glazen af te wassen. Op dit moment in het verhaal ontdek ik een patroon. Kortom, vlak voordat ik de douche in ga neem ik mijn telefoon mee. Bonuspunten.

Hee lief, met mij. Ja, het klinkt wat hol. Ja, wat water op de achtergrond. Sorry, ik sta momenteel onder de douche, kan ik je zometeen even terugbellen?

Deze actie zojuist afgevinkt op ToDo lijst des levens. Iemand die ook zo'n ToDo lijst des levens heeft is de docent van vanochtend. Hij reageerde op klachten dat we met name papers van hemzelf moesten lezen. In zijn verdediging zei hij:

Maar het zijn ook wel de meest gelezen papers uit dit onderzoeksgebied.

Joh. Saillant detail aan de papers, ze bevatten allemaal zo'n bedrijfskundig 2x2 matrix modelletje waar er 1000en van zijn (https://www.google.nl/search?q=bcg+matrix&tbm=isch). Niet met je standaard bedrijfskundige termen, maar met namen van Jedi's. En dan vragen bedrijfskundigen zich af waarom ze niet als wetenschap gezien worden.

Iets dat ook niet serieus genomen word. Jeugdleiders. Merkte ik afgelopen zondag weer. DRAMA! En daarmee bedoel ik dan zowel het toneelstuk dat we gingen oefenen (badum, tss) als de spanningsboog van het 16+ tuig dat daar rondloopt. Scheelt dat Sjors, Sebas en ik ons ook niet serieus nemen. Ons motto voor het jeugdwerk is niet voor niets

Zolang ze geen sinaasappelsap drinken tijdens de avondmaalsviering gaat er in ieder geval íéts goed.


Terug naar Dagboek van een Nar