Heerlijk avondje

Al weken is er een symbool-discussie over zwarte-piet. Je zou bijna vergeten dat sinterklaas ook gewoon leuk kan zijn. Je zou bijna vergeten dat surprises ook gemaakt moeten worden en gedichten geschreven. Je zou ook bijna vergeten dat sinterklaas vieren met een familie van 6 al een avond kost. Hoe dan in naam van de grote pepernotenfabriek gaan we aankomende donderdag met 60 man van de Navigators surprises uitwisselen en gedichten voorlezen? Ja, u leest het goed. We zijn met 60 man, we hebben lootjes uitgewisseld en moeten allemaal gedicht+surprise maken.

Dat gaat toch nooit op één avond passen?

En er is al zoveel om op te letten op zo'n avond. Vind *ontvanger* (laten we hem/haar Anne noemen) mijn kadootje een beetje leuk? Heb ik niet te veel genante grappen gemaakt over Anne haar mooie, ehm, ogen? Zeg ik niet te veel lelijke dingen over Anne zijn ego? En daarnaast moet ik er achter komen welke *gever* (ik weet nog steeds niet wie, ik zal hem/haar pinda noemen) mij heeft? Welke pinda schuift er zenuwachtig terwijl ik (bewust) het gedicht verkeerd voorlees? Welke pinda bijt op zijn/haar tong terwijl ik de surprise openscheur in plaats van het ingenieuze klepje te gebruiken?

Maar goed. Ik zal niet klagen. Ik vermoet een avond met veel te veel zooi in veel te weinig tijd. Pakpapier dat alle kanten op vliegt. Sinterklaasliedjes op vol volume, mensen die met snoepgoed gooien. Verder allerlei allerlei interactie tussen iedereen en een hoop genânte gedichten. Tussendoor zal er her en der een lading muizen uit een surprise ontsnappen of er ontploft er één. Want: technische studenten.

Een heerlijk avondje om helemaal tot rust te komen dus.


Terug naar Dagboek van een Nar