Stochastische schaakrobots voor mijn verjaardag

Statistiek. Op zich niet een heel moeilijk vak, maar wel zo saai als een gereformeerd-vrijgemaakte dominee die in statenvertaling-Nederlands het commentaar van een schaakwedstrijd doet met een zak over zijn hoofd via een microfoon die net te zacht staat. Neem nu het volgende statistische probleem: Stel je hebt een batterij waarvan de kansdistributie vergelijking=f(x) en je stopt deze batterijen in 5 speelgoed robots. Druk nu de kans uit dat precies r speelgoed robots het na x uur voor gezien houden.

Statistiek. Op zich niet een heel moeilijk vak, maar wel zo saai als een gereformeerd-vrijgemaakte dominee die in statenvertaling-Nederlands het commentaar van een schaakwedstrijd doet met een zak over zijn hoofd via een microfoon die net te zacht staat. Neem nu het volgende statistische probleem:

Stel je hebt een batterij waarvan de kansdistributie vergelijking=f(x) en je stopt deze batterijen in 5 speelgoed robots. Druk nu de kans uit dat precies r speelgoed robots het na x uur voor gezien houden.

Waarop ik zou willen antwoorden: holy freaking maloney, bestaan er speelgoed robotjes? En daarnaast, om dit te testen is het strict noodzakelijk om 5000 van die dingen te kopen, te voorzien van batterijen en te kijken of het mogelijk is daarmee de eerder genoemde schaakwedstrijd wat op te leuken.

Goed, al deze gedachten had ik tijdens vorig college statistiek, het was echt heel erg saai. Wat mij bij afgelopen dinsdag brengt, trefavond bij NSE. Die was niet heel saai verder. Spreker was een pinda uit het "hyper-evangelisch" spectrum. Zo eentje met zo'n zwaar bekeringsverhaal. Dat ie echt allemaal drank drugs en dingen gedaan heeft. Wat een boefje. Hij wist verder niet dat FC Twente uit Enschede komt en Heracles uit Almelo. Dus niet heel erg geloofwaardig. Serieus, dat weet zelfs ik. En ik kijk liever naar eerder genoemde schaakwedstrijd dan voetbal.

Rest van het geheel bestond uit een aantal braaf-christelijke muziekstukken met verbazingwekkend slechte filmpjes. Ik zou oprecht mijn best moeten doen om filmpjes te maken die lelijker waren dan dat. Comic sans, slech uitvergrootte cliché afbeeldingen en random overgangen die net naast het ritme vallen. Au au au au.

Donderdag, mijn verjaardag. AL DIE FACEBOOK MELDINGEN! 's avonds mijn feestje. Ben benieuwd wat het gaat worden, hoop met name gezellig. We zullen zien. In ieder geval vind ik het belangrijk dat ik een speelgoed robot krijg.


Terug naar Dagboek van een Nar