kleinkunst
Sandsculpture Eden Robots
Gent
joker
IMG_20211101_112822865

KBFtNOSNM en andere afkortingen

Als een vuistregel bij Navigators Enschede: "Hoe langer een afkorting van een overleg hoe belangrijker de aanwezigen". Zo was er gister KBFtNO, kandidaatsbestuur en FT nestoren overleg. Dat zijn wel echt zo'n beetje alle bobo's der NSE die samen komen en dan dingen zeggen als "volgens mij is het om de cultuur in een grote vereniging te bewaren belangrijk om de kleine en middelgrote groepenstructuur verder te benadrukken". Of dingen als "Dorien, kun je koffie halen?". Die laatste was mijn eigen bijdrage deze avond.

Moet zeggen dat wij als NSE met dergelijke overlegstructuren een lichtend voorbeeld kunnen zijn voor vele kerken in Nederland.

Dit stukje wat ik nu schrijf heeft een nog langere afkorting. KBFtNOSNM. Het kandidaatsbestuur ft nestoren overleg schriftelijk nabesprekings moment. De langste afkorting binnen NSE, alle echt belangrijke mensen zijn hier dan ook aanwezig.

Nu, voordat ik verder ga met dit schrijven een vraag die ik me praktisch de hele avond gesteld heb. Waarom vindt ik het zo moeilijk om te luisteren?

Nou, ik heb daar zo'n 4 mogelijke redenen voor gevonden die schematisch uiteen te zetten zijn over 2 dimensies die logisch uiteenvallen in een eenvoudige 5punts schaal. Maar daar zal ik niemand mee vermoeien, een samengevatte en op meer geaggregeerd niveau beschouwde versie zou ongeveer zijn: ik vindt het moeilijk om te luisteren want ik vindt het veel te leuk om te praten.

Kortom, een kleine analyse van het KBFtNO gisteravond.

Jan Oene was zoals altijd erg strak op de planning. We gingen geen minuut over tijd. Hoe hij dat altijd doet heb ik respect voor. Erg belangrijk in het vasthouden aan een planning is om de planning constant te updaten aan de resultaten.Een voorbeeld: we zouden om 20:00 beginnen met de vergadering, maar dat werd uiteindelijk 20:15. Maar omdat Jan Oene dat aanpaste op de beamer was er niets aan de hand.

Voor de rest. Ik zou niet willen zeggen dat het elitair wauwelen was vanuit een ivoren torentje, maar we deden niet echt ons best om van dat beeld af te komen. Al met al was het wel ontzettend leuk en mooi om zo wat dromen voor NSE voor volgend jaar uit te wisselen en wat plannetjes te maken.

Vanavond weer kring, heb er zin in.


Terug naar Dagboek van een Nar

Plaats een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Notificaties

Schrijf je in voor de email notificaties en ontvang een berichtje elke keer als er iets nieuws op dinandmentink.com staat.

Schrijf je in

Volgend artikel

VERMANING!

Mooie trefavond afgelopen dinsdag bij NSE. Het ging ouderwets, degelijk christelijk, orthodox doordacht, enzo, over "vermaning". Een belangrijk onderwerp! Was een goed verhaal. Theoretisch degelijk onderbouwd. Hoe vermaning, elkaar aanmoedigen en aanspreken, een plaats moet hebben tussen christenen onderling. Wauw. Vuistregels daarbij: vermaning vind altijd plaats binnen een geloofsgemeenschap, de Heilige Geest heeft daar een rol in en het gaat meer om elkaar bemoedigen het goede te doen dan elkaar afkraken als dat niet het geval is.